Hoe publiceer je een video?

Je hebt een mooie presentatievideo laten maken of je hebt een andere video en kan niet wachten om deze te delen. Hoe pak je dat aan? 

Bij het publiceren van een video is het belangrijk om een aantal zaken in gedachten te houden of te overwegen. Hieronder lees je hoe jij het beste een video kunt publiceren én geef ik je tips om de video zo goed mogelijk te laten presteren!

Hoe publiceer je een video

Twee manieren

Er zijn twee manieren om je video te publiceren. Het is aan te raden om deze twee mogelijkheden allebei te benutten. Dat zorgt er namelijk voor dat de video zo vaak mogelijk getoond en bekeken wordt. De twee manieren zijn:

  • Op sociale media
  • Op je eigen website of bedrijfswebsite

Zoals ik al eerder verteld heb: gebruik ze allebei. Publicatie van een video heeft hoogstwaarschijnlijk als doel om zo veel mogelijk views te scoren. Het kijkcijfer wordt gemaximaliseerd wanneer ook alle publicatiemanieren ingezet worden.

Hoe dit werkt vertel ik je hieronder aan de hand van een aantal handige tips. En verder lees je precies waar je op moet letten, en wat je juist wel, of juist niet moet doen…!

Voiceover presentator acteur Jeroen Muller

Op zoek naar een unieke video?

Met ruim 10 jaar ervaring als voiceover, presentator & acteur help ik je verder met je bedrijfsvideo. Van script, tot aan de opnames en editing. 

Wil je meer informatie, neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Publiceren op sociale media

① Jouw doelgroep

Bij het publiceren van video’s op sociale media denk je al snel aan YouTube. Logisch, want dit is het meest prominente platform als het gaat om video’s. Vergeet echter niet na te gaan waar jouw doelgroep zich bevindt. Ben je actief in de business to business (b2b)? Dan is LinkedIn het overwegen waard. Betreft het een video met als doelgroep kinderen of jongeren? Dan kunnen platforms als Instagram en TikTok een geschikte optie zijn.

Youtube video

② Deel de daadwerkelijke video

Publiceer op sociale media niet alleen een linkje naar bijvoorbeeld de YouTubevideo, maar deel het daadwerkelijke filmpje op de platforms. Dat heeft als simpele reden dat bedrijven als Facebook en ByteDance (het bedrijf achter TikTok) willen dat gebruikers zo veel mogelijk tijd spenderen op het platform. Verwijzen naar een andere site zien ze liever niet, omdat gebruikers hun tijd dan ergens anders besteden.

VHS videoband delen

③ Het bestandstype van je video

Een ander belangrijk punt is het bestandstype. Zorg ervoor dat het een mp4 bestand is, zodat deze meteen begint af te spelen op de sociale media wanneer iemand de bedrijfsvideo ziet.

En denk ook aan ondertitels, want de meeste video’s op sociale media worden zonder geluid bekeken. Zonder ondertitels gaat dan de verbale boodschap van de film verloren. Dat kan voorkomen worden als er goed leesbare ondertitels aan de film zijn toegevoegd.

Video overzicht

④ Overige tips voor de publicatie

Het is meestal mogelijk om bij het plaatsen van een video een titel, beschrijving en thumbnail toe te voegen. Je kunt met een pakkende thumbnail mensen overhalen om de bedrijfsvideo te bekijken. En een goede titel vergroot de online vindbaarheid!

Het plaatsen van een video verschilt per platform en het is bijna altijd eenvoudig te doen. Een pictogram met een plus is bijvoorbeeld bij Instagram en LinkedIn de knop om iets te delen.

Lukt het niet om iets te publiceren? Per platform zijn er een heleboel tips te vinden op de help pagina’s. Het raadplegen van die websites kan helpen bij het delen van een video op sociale media.

Social media deel hart

Plaatsen op je eigen website

Je kunt je bedrijfsvideo natuurlijk ook tonen op je eigen website. Dit kan, mits goed gebruikt, resulteren in een betere score bij zoekmachines als Google. En dat is positief voor het aantal bezoekers van je website.

Een video helpt bovendien om bezoekers snel en effectief een volledige boodschap mee te geven. Ook hier geldt: beelden zeggen meer als woorden. Zet video’s dus gerust in op een website!

Bedrijf video

Bereik van de video maximaliseren

Maak gebruik van de hierboven beschreven manieren om een video te publiceren om het bereik te maximaliseren.

Wil je nóg beter scoren?
Houdt dan bij de publicatie ook de tips die gegeven zijn in het achterhoofd. Zo kun je video’s inzetten om een boodschap met je doelgroep te communiceren én zorgt een video mogelijk voor meer bezoekers van je website of bekendheid van je merk!

Voiceover presentator acteur Jeroen Muller

Jeroen Muller

Voiceover, presentator & acteur

Met ruim 10 jaar ervaring als voiceover, presentator & acteur help ik je verder met je bedrijfsvideo. Van script tot aan de opnames en editing.

Wil je meer informatie, neem dan geheel vrijblijvend contact op.