Energielabel animatie voor Bol.com ingesproken

Bol.com

Bol.com, de winkel van ons allemaal! En nu ook van mij, ik heb Bol.com aan mijn lijst met voiceover-opdrachten toe mogen voegen! Deze webwinkel is natuurlijk bij iedereen bekend. Bol.com bestaat al ruim 20 jaar en heeft meer dan 12 miljoen actieve klanten in Nederland en België. Het is altijd een feest om hiervoor aan de slag te gaan. Je komt de video vast snel tegen op de site van Bol. Ik heb namelijk de voiceover ingesproken voor een animatie over het nieuwe energielabel.

Hoe werkt het engergielabel

De meeste apparaten vallen tegenwoordig in de zuinigste energieklassen. Ze hebben een label A+ of hoger. Dit komt door de technologische ontwikkeling die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Het oude energielabel heeft hierdoor zijn waarde verloren. Het label helpt niet meer mee bij de keuze voor een energiezuinig apparaat. Vanuit de EU is besloten om een nieuw (eerlijker) energielabel te introduceren. Vanaf 1 maart 2021 wordt dit label geleidelijk aan geïntroduceerd bij wasmachines, koelkasten, vriezers, vaatwassers en televisies.

De klassen van het oude energielabel lopen van ‘A+++’ tot en met ‘D’. Het nieuwe energielabel heeft de klassen ‘A’ tot en met ‘G’. Een koelkast die eerst het label ‘A++’ had, kan in de nieuwe situatie nu het label ‘E’ krijgen. Dit betekent niet dat de koelkast minder zuinig is, de indeling is alleen veranderd. Voor het nieuwe label wordt gebruik gemaakt van nieuwe methodes om het stroomverbruik te meten en zo de energieklasse te bepalen. Volgens de EU moeten de klasse (voor zover mogelijk) “rekening houden met het werkelijke gebruik van het product en het gemiddelde consumentengedrag weerspiegelen”. Het energieverbruik van bijvoorbeeld wasmachines en vaatwassers zal ook niet meer per jaar worden aangegeven, maar per 100 bedrijfscycli van het apparaat. Ook heeft het nieuwe energielabel een QR code. Deze kun je scannen met je telefoon, je wordt dan doorverwezen naar een website waar je meer informatie vindt.

De animatie

De animatie waarvoor ik de voiceover insprak legt dit nieuwe energielabel erg duidelijk uit. Bekijk de animatie en ik vind het altijd leuk om te horen wat je er van vindt!

 

Geef een reactie