Video revisie op Frame.io

Op frame.io kun je feedback achterlaten op video’s, afbeeldingen, audio en PDF’s zonder een Frame.io-account aan te maken.

Media bekijken op een beoordelingspagina

Als de link is beveiligd met een wachtwoordzin, wordt je gevraagd deze in te voeren voordat je de bestanden kunt bekijken. Klik op een onderdeel om het te openen, speel de clip af door op de spatiebalk te drukken of op de afspeelknop te klikken.

Als er meerdere bestanden met je zijn gedeeld, kun je eenvoudig tussen deze bestanden schakelen door op de pijlen < > te klikken.

Commentaar

Bestaande commentaren worden standaard samengevouwen voor een betere kijkervaring. Om de opmerkingen uit te vouwen, klik je op het berichtenicoon in de rechterhoek.

Als je een opmerking typt, wordt de video gepauzeerd zodat je jouw feedback kunt schrijven en je opmerking van een tijdstempel kunt voorzien.

Om je commentaar te verzenden, klik je op Send of druk je op de Enter-toets. Als dit je eerste commentaar is en je bent niet actief aangemeld bij Frame.io, wordt je gevraagd je naam en e-mailadres in te voeren. Dit is zodat andere gebruikers weten wie commentaar heeft gegeven.

Commentaar kan ook verzonden worden zonder tijdstempel door op het vinkje aan de linkerkant te klikken.

Als je jouw idee verder wilt uitwerken na het typen van uw commentaar, kunt u het penseelgereedschap selecteren om direct op de video te tekenen met verschillende vormen en kleuren. De tekeningen hebben geen invloed op het originele geuploade bestand.

OPMERKING: Als je niet bent ingelogd op uw Frame.io account en je verlaat je beoordelingssessie, dan kun je de opmerkingen van je vorige sessie niet meer bewerken.

Opmerkingen op basis van bereik

Zodra je begint met het typen van je commentaar, verschijnt er een gele selector op de spelersbalk. Sleep de hendel om een bereik te selecteren en klik op Verzenden of druk op Enter. Zodra het commentaar is verzonden, zal het bereik worden aangegeven met een lijn op uw tijdlijn.

💡 Snelkoppeling Pro Tip: Houd shift ingedrukt en gebruik de pijltjes links/rechts om nauwkeurig te scrollen.

Druk op de ESC toets om het bereik te verwijderen als u liever een tijdstempel commentaar achterlaat.

Door een commentaar te selecteren wordt het bereik gemarkeerd. Druk op de spatiebalk om het bereik af te spelen of zet looping aan om het in een lus af te spelen.

Druk op de ESC-toets om het afspeelbereik/de lus te wissen.

Commentaar balk

Door te klikken op een commentaarkaart in de Commentaarbalk ga je naar het exacte frame waar een commentaar werd achtergelaten. Je kunt ook met de muis over een van de gekleurde stippen langs de tijdlijn gaan om de opmerking weer te geven.

Markeer een opmerking voltooid door op de cirkel in de commentaarkaart te klikken. Kies om voltooide commentaren te verbergen/tonen door de Verberg knop aan te vinken.

Sorteer je opmerkingen op Oudste, Nieuwste, Tijdcode, of op Commentator.

Status

Als u een status aan het bestand moet toekennen, verschijnt de optie in de rechterbovenhoek. Kies uit Approved (goedgekeurd), In Progress (In bewerking), of Needs Review (Behoeft beoordeling). Zodra je een status selecteert, zal een notificatie worden verzonden naar de gebruikers van het project.

Downloaden

Als je de bestanden kunt downloaden, zie je de downloadknop in de rechterbovenhoek. Als je op downloaden klikt, wordt het originele bestand gedownload, niet een preview (proxy).

Als je een Review-link met meerdere bestanden krijgt toegestuurd, selecteer dan “Alles downloaden” om de Frame.io Transfer-app te gebruiken. Met de Transfer app kun je grote hoeveelheden inhoud en grote mapstructuren downloaden met dezelfde snelheden die je van Frame.io verwacht. Je zult dan de optie hebben om het origineel, de hoogste of de laagste proxy te downloaden.

FAQ

Q: Wat zijn mijn downloadopties als ik een een preview heb ontvangen?
A: Bij de preview is het niet mogelijk om de video te downloaden. Dit om er voor te zorgen dat er geen preview video’s “per ongeluk” worden gebruikt in een later stadium.

Q: Waarom kan ik niet reageren op de Review Link die ik heb ontvangen?
A: In sommige gevallen kan de commentaarfunctie van een Review Link zijn uitgeschakeld. Wanneer het geven van commentaar is uitgeschakeld, kun je de media bekijken die met je is gedeeld en de opmerkingen die eerder zijn gemaakt, maar je kunt geen eigen opmerkingen of antwoorden schrijven.

Geef een reactie